Voorjaarsbijeenkomsten Muziek-luistergroepen

Op drie plaatsen zijn er dit voorjaar bijeenkomsten voor leden van muziek-luistergroepen van Senia. De bijeenkomsten hebben tot doel om uit te wisselen, vooruit te kijken en informatie op te doen waarmee je als muziek-luistergroep beter kunt functioneren.

Uitwisselen

Allereerst bespreken we hoe dit seizoen geweest is. Welke muziekstukken en luisterwijzers hebben tot mooie bijeenkomsten geleid? We wisselen uit hoe u de besprekingen voorbereidt en hoe ze verlopen. Is de techniek een struikelblok of hebt u daarin uw weg gevonden?

Nieuwe lijst

Leden van Senia’s Werkgroep Muziek lichten de nieuwe lijst toe: waarom is er gekozen voor de stukken die er nu bijgekomen zijn. De luisterwijzers die eerder gemaakt waren, zijn aangepast naar aanleiding van de ervaringen van de luistergroepen. De werkgroep-leden lichten dat toe.

Algemene inleiding: muzikale middelen en begrippen

Als algemeen onderwerp verzorgen leden van de werkgroep muziek een inleiding op ‘Muzikale Middelen en begrippen’. Want hoe luisteren we eigenlijk, en welke woorden kennen we ervoor om weer te geven wat  we horen?  Aan de hand van muziekfragmenten nemen zij een aantal begrippen door, waarbij deelnemers vanuit hún kennis en ervaring kunnen aanvullen.
Een algemeen aanwezige kennis kan het bespreken van beluisterde muziek gemakkelijker maken.

Muziek-bijeenkomst Hilversum

25 april 2018, 10:30

U bent welkom op woensdagmorgen 25 april in het St. Annagebouw, het verenigingsgebouw achter de St. Vituskerk, Emmastraat 1, in Hilversum. Deze locatie ligt op 10 minuten loopafstand van station Hilversum en heeft goede parkeermogelijkheden op eigen terrein.

Van de Senia-organisatie zijn aanwezig Ineke van de Rotte die de algehele leiding heeft, Claire Verlinden, die vooral het inhoudelijke gedeelte zal verzorgen, en Peter Moes die in midden-Nederland muziek-luistergroepen opricht.

De kosten bedragen € 5,00. U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Een week voor de bijeenkomst ontvangt u nog een bevestiging.

Inschrijven - Nog 10 plaatsen beschikbaar -

Bijeenkomst muziek-luistergroepen Tilburg

3 mei 2018, 10:30

U bent welkom op donderdagmorgen 3 mei in bibliotheek Midden-Brabant, vestiging Tilburg Centrum. Het adres is Koningsplein 10, 5038 WG Tilburg. Aanvang 10.30 uur.

Van de Senia-organisatie zijn aanwezig Ineke van de Rotte die de algehele leiding heeft, Sandra van Kalken lid van de Senia-werkgroep Muziek die het inhoudelijke gedeelte zal zorgen en Eric Kolen, ambassadeur muziek-luistergroepen in Brabant.

De kosten bedragen € 5,00. U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Een week voor de bijeenkomst ontvangt u nog een bevestiging.

Inschrijven - Nog 12 plaatsen beschikbaar -