Voorjaarsbijeenkomsten geschiedenis / biografieën

Op 3 plaatsen in het land houdt Senia dit voorjaar bijeenkomsten voor leesgroepen geschiedenis en biografieën. Beide categorieën bestaan bij Senia apart van elkaar. De groepen kunnen van beide boekenlijsten gebruik maken.

We kijken terug op de boeken die de groepen in het afgelopen seizoen hebben gelezen en nemen globaal de boekenlijsten voor het nieuwe seizoen door. Daarbij gaan we niet in op de afzonderlijke titels, maar op de totstandkoming van de lijst, en de verschillen en overeenkomsten tussen de lijst 'geschiedenis' en die van 'biografieën'. Senia-directeur Ineke van de Rotte interviewt de mensen die de boekenlijsten hebben samengesteld.

Auteur van Cécile en Elsa, opstandige freules
Spreker op de drie middagen in Zwolle, Utrecht en Den Bosch is Elisabeth Leijnse, schrijver van de biografie Cécile en Elsa, opstandige freules. Dit boek is bekroond met zowel de Libris Geschiedenis Prijs 2016 als de Biografieprijs 2016. Elisabeth Leijnse is hoogleraar letterkunde aan de Universiteit van Namen. Ze schrijft over cultuur en literatuur van het fin de siècle.
Leijnse gaat met de aanwezigen in gesprek over de totstandkoming van het boek, de research en het gebruik van bronnen en de geschiedenis van de freules zelf. Het boek is in het seizoen 2017-2018 in 122 Senia-leesgroepen gelezen. Er zijn dus ook ongetwijfeld vragen aan Elisabeth Leijnse.

Voorjaarsbijeenkomst geschiedenis / biografieën Zwolle

24 april 2018, 14:00

Op dinsdagmiddag 24 april zien we u graag in een zaal van Stadkamer Zwolle. Het adres is Zeven Alleetjes 1A, 8011 CV Zwolle. We kijken terug op wat er gelezen is in het afgelopen seizoen, kijken vooruit naar de boekenlijsten van biografieën en geschiedenis voor 2018 - 2019.
En Elisabeth Leijnse praat met ons over de totstandkoming van de prachtige dubbel-biografie Cécile en Elsa, strijdbare freules.

Inschrijven - Nog 18 plaatsen beschikbaar -

Voorjaarsbijeenkomst geschiedenis / biografieën Den Bosch

15 mei 2018, 14:00

Op dinsdagmiddag 15 mei zien we u graag in een zaal van Bibliotheek Den Bosch, Stadsbieb Centrum. Het adres is Hinthamerstraat 72. We kijken terug op wat er gelezen is in het afgelopen seizoen, kijken vooruit naar de boekenlijsten van biografieën en geschiedenis voor 2018 - 2019.
En Elisabeth Leijnse praat met ons over de totstandkoming van de prachtige dubbel-biografie Cécile en Elsa, strijdbare freules.

Inschrijven - Nog 4 plaatsen beschikbaar -