Kunst & cultuur dieet

Amsterdam Light Festival. Imagine Beyond
Tijdens de elfde editie van het Amsterdam Ligth Festival word je meegenomen in de wereld van de verbeelding. Laat je inspireren door de twintig lichtkunstwerken tegen het fotogenieke decor van Amsterdam en Imagine Beyond.
Amsterdam | tot 20 januari
Amsterdam Light Festival >

Art Rotterdam
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari vindt in de iconische, Rotterdamse Van Nelle Fabriek de 24ste editie plaats van Art Rotterdam. Op een vloeroppervlak van 10.000 m2 tonen ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries werk van aankomende en gevestigde kunstenaars.
Rotterdam | 9- 12 februari
Art Rotterdam >

Winternachten 2023
Het motto van Winternachten festival 2023 is All the World's a Book - vrij naar William Shakespeare. In turbulente tijden blijven we boeken schrijven en lezen: om te begrijpen, te veranderen en te ontsnappen. En soms om te lachen. Winternachten brengt schrijvers en boeken uit binnen- en buitenland bijeen in Theater aan het Spui in Den Haag om het over actuele thema's te hebben in voordracht, lezingen, interviews en discussies.
Den Haag | februari, maart, april
Winternachten >

Erik of het klein insectenboek
Deze geremixte versie van Godfried Boman's klassieke kinderboek is een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt. Gespeeld door HNTjong i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht.
Heel Nederland | tot 5 maart
Erik of het klein insectenboek >

Hendrik Groen. Opgewekt naar de eindstreep
De succesvolle dagboeken van Hendrik Groen geven een inkijkje in het leven van een senior in een verzorgingshuis. Overpeinzingen, grappige gebeurtenissen en ouderwets gemopper.
Heel Nederland | tot 13 maart
Hendrik Groen. Opgewekt naar de eindstreep >

De acht bergen
Geslaagde verfilming van het gelijknamige boek van Paolo Cognetti. 'De acht bergen' vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg.
In diverse bioscopen en filmtheaters
Bekijk trailer >

De mooiste kerststal van Nederland
Laat je betoveren door deze prachtige stal met ruim zeshonderd schitterende kerststalfiguren. Het zijn echte museumstukken; afkomstig uit de achttiende eeuw uit de Italiaanse stad Napels. Samen vormen ze een complete stad in miniatuur.
Utrecht | tot 8 januari 
Museum Catharijneconvent >

WANDERLUST. Nederlandse kunstenaars op reis 1800-1900
De lust om te reizen, de lust om te dwalen en de lust om te ontdekken: Wanderlust. In de 19de eeuw reisden Nederlandse kunstenaars de wereld over met dit doel. Reis mee met deze kunstenaars in het Dordrechts Museum.
Dordrecht | tot 8 januari
Dordrechts Museum >

Onderkruipsels
Van wriemelige mieren, harige spinnen en kleurrijke vlinders in Onderkruipsels tot de beroemde neushoorn Clara, het krioelt van de dieren in het museum! In meer dan 200 objecten zie je hoe kunstenaars en wetenschappers zich over dieren verwonderen.
Amsterdam | tot 15 januari
Rijksmuseum >

FINIS TERRAE. Het einde. Een begin
Wandel langs 13 unieke locaties in het historische centrum van Antwerpen — van verborgen tuinen en geheime plekjes tot levendige straten en adembenemende erfgoedparels! Vijftig hedendaagse kunstenaars tonen hun visie op de staat van onze wereld: van statement tot boodschap, van confrontatie tot dialoog.
Antwerpen | tot 26 februari
FINIS TERRAE >

Suze Robertson
Ter ere van het honderdste sterfjaar van de Haagse kunstenaar Suze Robertson (1855-1922) presenteert Museum Panorama Mesdag een unieke overzichtstentoonstelling van ruim 75 van haar schilderijen en tekeningen. Niet eerder zijn zoveel van haar schilderijen en tekeningen bijeen te zien, waaronder veel onbekend werk afkomstig uit museale- en privécollecties (volgend jaar op de keuzelijst).
Den Haag | tot 5 maart
Museum Panorama Mesdag

Prix de Rome Architectuur 2022. Healing Sites
Het Nieuwe Instituut toont de inzendingen van prijswinnaar Lesia Topolnyk en de andere architecten die zijn genomineerd voor Prix de Rome Architectuur 2022. We leven in een tijd waarin klimaat en ongelijkheid om aandacht vragen. In het licht van deze onderwerpen zet de prijsvraag aan tot het nadenken over de rol van architectuur.
Rotterdam | tot 4 april 
Het Nieuwe Instituut >

Jubileumjaar Escher, vier tentoonstellingen
Van optische illusies en onmogelijke architectuur tot natuurgetrouwe landschappen: het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) bevat het allemaal. In 2023 is het 125 jaar geleden dat de kunstenaar werd geboren. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar.
Den Haag | 2023
Den Haag, stad van Escher >