Beeldentuinen & Wondertuinen

Museum Kranenburgh

Kom dwalen door de beeldentuin van Museum Kranenburgh. Tussen het groen vind je werken van o.m. Atelier van Lieshout, Lucebert, Pauline Eecen, Folkert de Jong maar ook gedichten van Maartje Smits. Het museum is gelegen in het 'kunstenaarsdorp' Bergen. De ligging van het dorp, omringd door bos, duin en zee, inspireerde veel schilders, architecten en schrijvers.
Bergen, Noord-Holland
www.kranenburgh.nl

Beelden in Gees

In Beelden in Gees smelten kunst en tuinarchitectuur samen. Je vindt er een grote variatie aan kunstwerken. Van bronzenbeelden tot glazenbeelden, maar ook bospaden, vijvers en mooie uitzichten. De beplanting in de tuin bestaat uit oude eiken en allerlei planten en bloemen. Het is alsof je je in een authentiek Nederlands landschapschilderij bevindt.
Gees, Drenthe
www.beeldeningees.nl

Kasteel Het Nijenhuis

Rondom kasteel Het Nijenhuis in Overijssel tref je ruim honderd beelden in de siertuin, gazons en tussen de bomen van het park. Terwijl kasteel Het Nijenhuis stamt uit de middeleeuwen, vallen de beelden onder moderne beeldhouwkunst uit de 20e en 21e eeuw. Juist dit contrast maakt de beeldentuin indrukwekkend.
Heino/Wijhe, Overijssel
www.museumdefundatie.nl

Beelden binnen en buiten

Galerie Sous-Terre Lithoijen organsieert ook deze zomer weer de expositie 'Beelden binnen, beelden buiten'. Te zien is een enorme verscheidenheid aan sculpturen, van ruim honderd verschillende kunstenaars. De expositie duurt tot en met 11 september 2022.
Lithoijen, Noord-Brabant
www.sous-terre.nl

Wondertuinen. De mooiste beeldentuinen van de wereld

Smaken al die tuinen met kunst naar meer? Laat je meevoeren naar de mooiste beeldentuinen van de wereld in Wondertuinen. Auteur Ernst Veen, voormalig directeur van de Hermitage en De Nieuwe Kerk in Amsterdam, is al jaren gefascineerd door de combinatie van kunst en natuur. Samen met oud-Stedelijk-directeur Gijs van Tuyl gaat hij op reis naar uiteenlopende plekken over de wereld: Nieuw- Zeeland, Brazilië en de Verenigde Staten, maar ook dichterbij naar beeldentuinen in Frankrijk, Italië en Noorwegen. Meer info Wondertuinen.

Van het boek is een inspirerende leeswijzer beschikbaar. Je kunt Wondertuinen dus opnemen op je leeslijst. Het is ook mogelijk om de leeswijzer los te bestellen, dus naast het aantal leeswijzers van een bestaand abonnement. Meer info.