Festivals in juni

Festival Classique
Scheveningen | 9 t/m 12 juni
Half juni verandert Scheveningen weer in een grote klassieke muziekspeeltuin. Geniet (met je voeten in het zand) van klassieke muziek door topmusici, jonge talenten en cross-overs met popmuziek, film en dans.

www.festivalclassique.nl

Poetry International Festival
Rotterdam | 10 t/m 12 juni
Het 52ste Poetry International Festival zet de deuren van LantarenVenster en Verhalenhuis Belvédère wijd open om de poëzie te vieren. Dat doet het festival met in het oog springende dichters en verrassende events waar het taalplezier vanaf spat. Met lezingen, interviews, themaspecials en nog veel meer.
www.poetryinternational.nl

Winternachten - zomereditie
Den Haag | 16 t/m 19 juni
Het literatuurfestival is dit jaar verplaatst naar juni. Maar zoals gewoonlijk ook deze keer volop gesprekken en intieme ontmoetingen met Nederlandse en internationale schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en muzikale performers uit binnen- en buitenland.
www.writersunlimited.nl

Cityproms festival
Leeuwarden | 22 t/m 26 juni
Het klassieke muziekfestival van het Noorden. Met professionele musici, amateurs en jong toptalent. Voor jong & oud. Wandel ook zeker door BOSK, een wandelend bos van meer dan duizend bomen dat van 7 mei tot en met 14 augustus 2022 door de binnenstad van Leeuwarden beweegt.
www.cityproms.nl