Samenwerking met boekhandels

Boekhandels geïnteresseerd

Er zijn veel boekhandels die belangstelling hebben voor de leesgroepen. En niet alleen om boeken aan te verkopen. Vaak bieden ze ook ruimte aan om bij elkaar te komen. Zoals aan de leesgroep Engels in Sassenheim, zie de foto hierboven, die in de winkel van boekhandel Wagner bij elkaar komt. Tot grote tevredenheid van alle deelnemers.


Weer een boekhandel  - in Tilburg - die terugkoopregeling aanbiedt

Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg en Stichting Senia gaan meer samen doen. Nieuwe leesgroepen starten vanuit de boekhandel, bestaande leesgroepen betrekken bij activiteiten die in de boekhandel plaatsvinden, en een terugkoopregeling van boeken van de Senia-lijst die bij Gianotten Mutsaers worden aangeschaft, dat zijn de hoofdzaken.

Sinds voorjaar 2014 is de boekhandel zelfstandig, nadat ze eerst deel uitmaakte van Selexyz. “Sinds die tijd zijn we bezig om de boekhandel in z’n oude glorie te herstellen”, vertelt Marlous Mutsaers, samen met zoon Ruud Mutsaers eigenaar van de boekhandel. “Dat houdt in dat we de collectie verbreden en verdiepen, en dat we laten zien hoe volgens ons een boekhandel eruit zou moeten zien: een hele grote huiskamer, waar je graag komt en blijft hangen, voor een kopje koffie en om te snuffelen tussen de boeken. Ook kopen we steeds leuke cadeauartikelen in en proberen we onze klanten te blijven verrassen.

Open leesclub starten

Bij het karakter van de boekhandel hoort veel levendigheid volgens Marlous Mutsaers. “We organiseren veel activiteiten, er komen schrijvers, er zijn discussieavonden en we zijn van plan om openbare leesclubbijeenkomsten te gaan houden. Hoewel daar wel veel haken en ogen aan zitten hopen we daar dit najaar mee te starten.”
En toen Senia op hun weg kwam, waren er al snel afspraken gemaakt. Senia gaat in de boekhandel non-fictie leesgroepen oprichten (geschiedenis en filosofie), de start van literatuur-leesgroepen blijft in de bibliotheek van Tilburg. De al bestaande leesgroepen zullen op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de boekhandel. En voor de deelnemers van Senia-leesgroepen is er een aantrekkelijke terugkoopregeling: Gianotten Mutsaers neemt boeken terug die op de Senia-lijst staan en binnen drie maanden na aankoop weer aan de boekhandel aangeboden worden, voor 50% van de aankoopwaarde. De boeken moeten bij Gianotten Mutsaers aangeschaft zijn en er nog netjes uit zien.