Alle activiteiten

BoekMeetings Fortuna's Kinderen - online

Fortuna’s kinderen is weer een echt ‘Annejet van der Zijl’ boek. Het neemt je mee in de geschiedenis, op zo’n manier dat het je niet meer loslaat. Doe mee en (her)ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken!

Het boek

Fortuna's kinderen begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verliest aan een jonge slavin. Het verhaal gaat vervolgens over hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Goldrush-Californië. Om te eindigen bij hoe het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en zwart bloed vergaat. Een inspirerende familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

In Fortuna's Kinderen doet Annejet van der Zijl waar ze goed in is: het verleden beeldend tot leven te wekken. Fortuna’s kinderen is een liefdevol verhaal over de veerkracht van de mens zonder de wreedheid van de geschiedenis te ontkennen. Een ode aan de vrijheid.

Hoe gaan de BoekMeetings?

Aan de hand van een kleine leeswijzer, met hierin informatie over het boek, de auteur en inspirerende discussievragen, gaan deelnemers met elkaar in gesprek over dit bijzondere boek.

Voorafgaande aan de BoekMeeting ontvang je per e-mail een weblink. Klik hierop en je zit meteen in de online boekbespreking. Er kunnen acht mensen meedoen, het minimum is vier deelnemers. De kosten zijn € 7,50 | € 4,50 voor Senia-leden.

Boekmeeting Fortuna's kinderen

1 februari 2022, 11:00 uur

Inschrijven

Boekmeeting Fortuna's kinderen

10 februari 2022, 19:30 uur

Inschrijven