Over Senia

Leesclubs door heel Nederland

Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs in Nederland. Verspreid over het hele land delen leden in ruim 1500 clubs hun interesse voor literatuur, poëzie, filosofie, kunst, geschiedenis en muziek. Senia helpt bij het oprichten van deze leesclubs. Daarnaast schept het de voorwaarden voor deze clubs om inspirerende bijeenkomsten te hebben met elkaar.

Maatschappelijke doelstelling

Senia is een organisatie met een brede maatschappelijke doelstelling. Bijdragen aan verbinding in de samenleving, het lezen en de liefde voor literatuur, muziek en andere kunstuitinen bevorderen, het zijn elementen uit de doelstelling van onze stichting. Deze doelstelling uit zich in het organiseren van lees- en luisterclubs. Daarnaast is deze brede doelstelling ook te zien in eenmalige activiteiten voor iedereen die maar geïnteresseerd is in lezen en muziek. 

Vrijwilligersorganisatie

Stichting Senia is een particulier initiatief, zonder subsidie. Dat Senia leesclubs in heel Nederland heeft, is alleen mogelijk door het harde werken van onze vrijwilligers. Ambassadeurs zetten zich in voor het oprichten van nieuwe clubs, werkgroepen stellen de keuzelijsten samen en zorgen voor de leeswijzers. Lees meer over dit vrijwilligerswerk.