Architectuurwandeling Den Haag

20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseren we een stadswandeling in Den Haag. Tijdens de wandeling vertelt een gids ons over de internationale toparchitectuur in Den Haag,  wat er sinds de eeuwwisseling allemaal is gebouwd en hoe dat zo is gekomen. Wandel mee met een gids die ons meeneemt langs de architectonische hoogstandjes in dit gebied van Den Haag en beleef het van dichtbij! 

De skyline van Den Haag ondergaat sinds de jaren 1996-2002 een drastiche verandering. Onder leiding van architect Rob Krier en in samenwerking met toparchitecten uit binnen- en buitenland, verrees in de Haagse binnenstad een ambitieus nieuwbouwproject onder de naam de Resident. Al lopend waan je je hier in een soort Manhattan waar tal van werken van beroemde architecten te zien zijn, zoals Rem Koolhaas, Sjoerd Soeters, Rob Krier en Crouwel. Tijdens onze wandeling lopen we van het Stationsgebied richting Spuikwartier/Centrum. We komen ondermeer langs de nieuwe ministeries, het nieuwe Stadhuis en de Centrale bibliotheek en de route vervolgt zich langs de vroegere Joodse wijk en het huidige Chinatown en daarna weer richting station. Als het meezit kunnen we ook een of twee gebouwen van binnen bekijken. 

Programma

U wordt rond 11.00 uur even buiten het Centraal Station verwacht in Restaurant Dudok voor een kopje koffie of thee naar keuze met taart. Zoals u van ons gewend bent is er een gastvrouw van Senia, herkenbaar aan de badge, aanwezig om u welkom te heten.

Om 11.45 uur komt de gids ons ophalen voor een wandeling van anderhalf uur. De wandeling eindigt in de buurt van het station.
Mocht u na afloop nog energie over hebben, dan zijn er verschillende interessante plekken in de buurt die u misschien nog wilt bezoeken. Denk aan Escher in Het Paleis (Lange Voorhout)  het Haags Historisch Museum of winkelen in de binnenstad.

Praktische informatie

De kosten voor deze excursie zijn voor Senia-leden en vrienden van Senia € 21,50 en voor niet leden € 26,50. Dit is voor de koffie/thee met taart, gids en Seniabegeleiding.

Adres

Restaurant Dudok: Rijnstraat 10c, 2515XP Den Haag, tel. 070-2051190. Vanaf Station Den Haag Centraal is het 5 minuten lopen. Vanaf de perrons gaat u via de stationshal linksaf en loopt naar buiten. Dan loopt u naar links onder het tramviaduct door en steekt het tramspoor over en komt bij de Rijnstraat. Na 50 meter deze straat in lopen vindt u Dudok aan uw rechterhand.

Auto

Er zijn verschillende parkeergarages onder of rond het Malieveld, vandaar loopt u rechtstreeks naar het Centraal Station richting binnenstad. 


 

Terug naar het overzicht

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -