Excursie Cuypershuis in Roermond

27 maart 2019

Op 27 maart brengen we een bezoek met een rondleiding aan Het Cuypershuis in Roermond. Het is in 1853 door Pierre Cuypers ontworpen als woonhuis voor zijn eigen familie en als werkplaats. Het museum beheert objecten die afkomstig zijn van Pierre Cuypers en zijn familie én objecten die gemaakt of gebruikt werden in zijn atelier.

Zijn naam wordt in een adem genoemd met het Rijksmuseumgebouw, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilen. Maar hij was ook betrokken bij de renovatie van de Ridderzaal in Den Haag. Inclusief de troon waarop onze koning ieder jaar de troonrede uitspreekt. Deze troon stamt uit 1904. Hij bouwde en restaureerde vele kerken (wel 100) door heel Nederland. In Kranenbrug, een buurtschap nabij Vorden (Gelderland) staat De Antoniuskerk. Deze kerk, pastorie, grafkapel, school en schoolmeesterswoning vormen samen één van de oudste Cuyperscomplexen in Nederland.

Programma

U haalt zelf bij de entree van het museum een entree kaartje. We verzamelen in het restaurant van het museum om 12.00 uur voor de lunch. U wordt hier ontvangen door een gastvrouw van Senia, herkenbaar aan haar badge. De gids haalt ons hier om 13.30 uur op voor de rondleiding van ca. 5 kwartier door het museum.

Vooraf en na afloop kunt u zelf nog verder in het museum rondlopen, er zijn nog andere aantrekkelijke tentoonstellingen te zien.

Praktische informatie

De kosten voor deze excursie bedragen € 24,50 voor deelnemers van Senia-groepen en voor Vrienden van Senia, en € 29,50 voor anderen. Dit is voor de lunch, gids in het museum, exclusief toegang museum.

Toegangsprijs museum is € 6,00, - en € 4,00 voor 65+ en gratis met een museumkaart.

Adressen en bereikbaarheid

Adres: Museum en restaurant van museum Het Cuypershuis. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond.

Het museum ligt op loopafstand van het Intercity- en busstation Roermond. Vanaf Station Roermond kunt u de borden in de binnenstad volgen richting Cuypershuis.    
Parkeren: Betaald en openbaar parkeren is bij het museum beperkt mogelijk. U kunt het beste parkeren bij De Oranjerie, 
Q-Park Roercenter en Stationspark op 10 minuten loopafstand. 

Terug naar het overzicht

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -