Rondleiding door de Westerkerk in Amsterdam

20 december 2018

Op donderdag 20 december kunt u mee met een rondleiding door de Westerkerk in Amsterdam. De kerk is ontworpen door Hendrick de Keyser en gebouwd in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur tussen 1620 en 1631.
Het gebouw was niet de eerste kerk in Amsterdam die als protestantse kerk werd gebouwd, maar wel de grootste. De Westerkerk is gebouwd in Hollandse renaissancestijl en heeft de vorm van een dubbelkruis. Opvallend aan de kerk is het heldere, ongetemperde zonlicht, dat door 36 grote vensters van alle kanten - de kerk ligt helemaal vrij - naar binnen valt.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 14 plaatsen beschikbaar -

Giacometti-Chadwick, Facing Fear in museum de Fundatie in Zwolle

13 december 2018

Op donderdag 13 december bezoeken we de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear in museum de Fundatie in Zwolle. De beelden van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003) belichamen de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren van de Koude Oorlog.
Met deze twee kunstenaars nam de beeldhouwkunst definitief afscheid van de vooroorlogse romantiek en esthetiek, om met beide benen te landen in de rauwe realiteit. Terwijl Giacometti de mens terugbracht tot zijn meest kernachtige verschijning, zonder enige opsmuk, creëerde Chadwick zijn krachtige oerbeelden van mens en dier.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 7 plaatsen beschikbaar -

Bezoek aan de Tweede Kamer der Staten Generaal

5 december 2018

Senia, excursie aan de Tweede Kamer

Deze excursie wordt in het voorjaar herhaald.
Op 5 december brengen we opnieuw een bezoek aan de Tweede Kamer, er blijkt onder Senia-leden veel belangstelling voor deze excursie te zijn. In 2020 zal het gebouw van de Tweede Kamer voor ten minste vijf jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan. Tot die tijd zullen we deze excursie regelmatig blijven organiseren.

Vanaf deze plaats is ons land al eeuwenlang bestuurd. Het Binnenhof is een gebouwencomplex in het centrum van Den Haag. De stad die reeds lang het centrum is van de Hollandse en Nederlandse politiek. Het ontstaan gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Rondleiding door Zadkine aan Zee in Scheveningen

30 november 2018

Op vrijdag 30 november organiseren we een rondleiding door de tentoonstelling ‘Zadkine aan Zee’. De tentoonstelling geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze Parijse meester van het modernisme, die samen met collega-kunstenaars als Picasso, Brancusi en Lipchitz voorgoed het gezicht van de westerse beeldhouwkunst veranderde. Speciale aandacht is er voor Zadkine’s innige band met Nederland, waar verzamelaars en opdrachtgevers vaak ook zijn vrienden waren.
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -