Stadswandeling Nijmegen: van Middeleeuwen tot Mariënburg

29 augustus 2019

Op donderdag 29 augustus organiseren we een excursie naar Nijmegen, waar we onder begeleiding van een deskundige gids een wandeling zullen maken. Zoals bekend is de binnenstad van Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog per ongeluk door de geallieerden verwoest. Nu is op deze plaats een groot cultureel centrum gebouwd: Mariënburg. Ga met ons mee om te zien of de combinatie van gebouwen uit de Middeleeuwen met de grootschalige nieuwbouw goed is uitgepakt.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 6 plaatsen beschikbaar -

Stadswandeling door middeleeuws Amersfoort

20 augustus 2019

Op dinsdag 20 augustus organiseert Senia een rondwandeling door Amersfoort, de stad waar Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatslieden uit de Nederlandse geschiedenis, 450 jaar geleden werd geboren. We maken een wandeling door de oude binnenstad en lopen door de straten waar deze staatsman als kind rondliep.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 9 plaatsen beschikbaar -

Rondleiding over NDSM-werf, Amsterdam Noord

13 augustus 2019

Op dinsdag 13 augustus brengen we een bezoek aan het NDSM-terrein in Amsterdam Noord, dat een echte hotspot geworden is. Wat tot begin jaren 80 het terrein was van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij, is nu een levendige mix van grote en kleine bedrijven, woningbouw en horeca. Van industrieel terrein naar volwaardige stadswijk, u zult zich verbazen over hoeveel hier gebeurd is de laatste jaren!

Meer informatie

Inschrijven - Nog 5 plaatsen beschikbaar -

Tentoonstelling 'Middeleeuwse tuinen' in Leiden

2 augustus 2019

Op vrijdag 2 augustus organiseren we een excursie naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hier bezoeken we de tentoonstelling over tuinen in de middeleeuwen met verhalen over planten, kruiden en bloemenpracht, van Europa tot in het Midden-Oosten. De tentoonstelling gaat over moes- en siertuinen, lusthoven en de tuin als ‘paradijs’. U ziet geïllustreerde middeleeuwse manuscripten, herbaria, bloementapijten, schilderijen, prenten, opgegraven tuingereedschap, tegeltableaus en servies met bloemmotieven.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 9 plaatsen beschikbaar -

Bezoek aan Bibliotheek Nieuwe Stijl in Tilburg

25 juli 2019

Op donderdag 25 juli brengen we een bezoek aan de locomotiefhal (de LocHal) van de voormalige NS-Werkplaats in Tilburg. De hal uit 1932, waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden, is de nieuwe huiskamer van de stad. Naast verschillende bedrijven is sinds januari 2019 ook de Bibliotheek Nieuwe Stijl gehuisvest. Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers die de bibliotheek heeft verzameld, brengen de historie tot leven. Ontdek verleden, heden en toekomst!

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Een wandeling langs beeldende kunst in Rotterdam

15 juli 2019

Op maandag 15 juli maken we een rondwandeling door het centrum van Rotterdam. Sinds het bombardement op van 14 mei 1940 resteert er nog weinig van de oude kern van de havenstad Rotterdam. Al tijdens de oorlog begonnen de Rotterdammers daadkrachtig plannen te maken voor de herbouw van het stadshart. Men koos uiteindelijk niet voor een reconstructie van de oude stad, maar voor een moderne stad. Er kwam ruim baan voor het autoverkeer en de kleinschalige bebouwing werd vervangen door grootschalige kantoren en woongebouwen. 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Historische stadswandeling Zutphen 

10 juli 2019

Op woensdag 10 juli kunt u met ons mee voor een stadswandeling in Zutphen, een stad met een rijke historie en dat is nu nog te zien: grote koopmanshuizen, pakhuizen, delen van stadsmuren. Bovendien bezit Zutphen een aantal karakteristieke panden en hofjes. Veel van deze monumenten zijn inmiddels gerestaureerd. De gids zal u meenemen langs veel interessante plekken in de stad.


 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -