Singer Museum Laren Out of Office

26 februari 2019

Op dinsdag 26 februari bezoeken we de tentoonstelling Out of Office, kunstschatten uit bedrijven, in het Singer Museum in Laren. In samenwerking met de VBCN (Vereniging Bedrijfs Collecties Nederland) is er een verrassend overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst te zien. Jan Rudolph de Lorm, de directeur van het Singer zegt het zo: 'Met werken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Armando, Jan Schoonhoven en Folkert de Jong worden spannende dwarsverbanden getoond tussen kunstenaars uit verschillende periodes én tussen de diverse bedrijfscollecties.'

Een unieke kans om wat er zoal door bedrijven en grote kantoren aan kunst verzameld is van dichtbij te bekijken.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 2 plaatsen beschikbaar -

Naar Jan Sluijters in Noordbrabants museum, en Jean Cocteau in Designmuseum

15 februari 2019

Op vrijdag 15 februari brengen we een bezoek aan twee exposities in Den Bosch. In de eerste plaats: Jan Sluijters (1881-1957) was een Brabantse kunstenaar. De grote najaarstentoonstelling Jan Sluijters. De wilde jaren laat zien hoe de kunstenaar als jongeman in Parijs kennis maakte met de avant-garde kunst uit die periode.
Aansluitend zullen we het minder bekende, maar heel bijzondere Design Museum Den Bosch bezoeken. Het is gevestigd in het Museumkwartier waar ook het Noordbrabants Museum is gehuisvest.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Deventer Boekhistorie, stadswandeling en tentoonstelling

13 februari 2019

Op woensdag 13 februari kunt u mee op excursie naar de dubbeltentoonstelling Deventer Boekenstad, Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel. 

Handschriften, boeken en drukwerk uit Deventer vonden in de afgelopen twaalf eeuwen hun weg naar ontelbare lezers. In de stad leeft de rijke boektraditie nog steeds. Achter deze hedendaagse boekcultuur gaat een belangwekkende geschiedenis schuil. In de tentoonstelling Deventer Boekenstad komen de prachtige verhalen samen.
 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 9 plaatsen beschikbaar -

Excursie Nubië, Land van de Zwarte Farao’s in het Drents museum Assen

8 februari 2019

Op vrijdag 8 februari kunt u mee met een rondleiding in het Drents Museum door de archeologische tentoonstelling Nubië Land van de Zwarte Farao’s.
 
Voor deze tentoonstelling zijn 300 objecten uit de Nubische collectie van Museum of Fine Arts in Boston naar Assen overgebracht. Deze indrukwekkende voorwerpen uit de periode van 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. vertellen het verhaal van de haat-liefdeverhouding tussen het oude Egypte en de Nubische koninkrijken.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 5 plaatsen beschikbaar -

Excursie Caravaggio en Europa, Utrecht

31 januari 2019

Op donderdag 31 januari kunt u in het Centraal Museum Utrecht de bijzondere tentoonstelling Caravaggio en Europa bezoeken. Er zijn onder de 70 meesterwerken doeken die voor het eerst in Nederland te zien zijn, het Centraal Museum is hier terecht trots op.

Vanaf 15 januari komt Caravaggio’s Medusa naar de tentoonstelling. Het schilderij is afkomstig uit een Italiaanse privécollectie. Caravaggio schilderde twee versies van de mythologische figuur, het andere schilderij hangt in het Uffizi in Florence. Van Caravaggio is ook de Mediterende Hieronymus uit het Museum of Montserrat te zien. Ook dit schilderij was nog niet eerder in Nederland.
Als wij de excursie bezoeken zal het monumentale altaarstuk De Graflegging van Christus niet meer te zien zijn.
De tentoonstelling is een absolute aanrader voor wie benieuwd is naar het verband tussen het Rome van 1600-1630 en Utrecht.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Excursie naar De Bazel

23 januari 2019

Op woensdag 23 januari is er voor liefhebbers van architectuur weer een excursie naar de Bazel, waar zich ook het stadsarchief Amsterdam bevindt. Een deskundige gids leidt ons door de monumentale stijlkamers met een koloniaal verleden en in de Schatkamer, de permanente tentoonstellingsruimte met Art Deco schilderingen op de muren en plafonds. Vele bouwkundige en decoratieve elementen in zowel het gebouw als het exterieur herinneren aan een boeiend verleden van Nederlands grootste bank.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -