Eindhoven, Van Abbe Museum The Making of Modern Art

31 augustus 2018

Op vrijdag 31 augustus kunt u mee op excursie naar het Van Abbe Museum. Dit museum, een ontwerp van architect A.J. Kropholler, werd in 1936 opgericht met als doel het verzamelen en tentoonstellen van moderne en hedendaagse beeldende kunst van de 20e eeuw. In 2003 werd dit Rijksmonument geheel gerenoveerd en door architect Abel Cahen gecombineerd met zijn ontwerp voor de nieuwbouw.
In de tentoonstelling The making of Modern Art, Een verhaal over moderne kunst, worden moderne meesterwerken uit de eigen collectie getoond in een aantal bijzondere stijlkamers.

 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

De Wagenwerkplaats Amersfoort

21 augustus 2018

Op dinsdag 21 augustus gaan we op excursie langs industrieel erfgoed in de omgeving van het station. Amersfoort was jarenlang niet alleen een belangrijk spoorwegknooppunt, maar ook de plaats waar reparaties aan het materieel verricht werden.
In 1904 werd de Wagenwerkplaats geopend, die tot het eind van de vorige eeuw als zodanig gefunctioneerd heeft. Plannen om de gebouwen te slopen werden dankzij een actieve vereniging tot behoud van industrieel erfgoed tegengehouden. Het is bijzonder interessant om te zien hoe de verschillende gebouwen een nieuwe bestemming gekregen hebben.
“Niets is zeker, behalve dat alles verandert”...

Meer informatie

Inschrijven - Nog 4 plaatsen beschikbaar -

Historische stadswandeling Leiden

16 augustus 2018

Op donderdag 16 augustus organiseren wij een stadswandeling om de geschiedenis van Leiden te ontdekken. De historische binnenstad van Leiden is de grootste van Nederland na die van Amsterdam. De structuur van de binnenstad is nog vrijwel dezelfde als driehonderd jaar geleden. Er zijn talloze verhalen over te vertellen en bijna elk stukje Nederlandse geschiedenis wordt concreet in Leiden.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Stadswandeling hofjes en schrijvers in Haarlem

8 augustus 2018

Op woensdag 8 augustus maken we een gezellige en interessante tocht door het oude centrum van de mooie provinciehoofdstad Haarlem. Het zal een wandeling worden van zo’n 2,5 uur waarbij we langs een aantal plekken lopen die schrijvers geïnspireerd hebben tot prachtige boeken.
Op de foto het geboortehuis van Harry Mulisch.

 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Tentoonstelling Paula Modersohn-Becker in Enschede

25 juli 2018

Op woensdag 25 juli gaan we op excursie naar de tentoonstelling van Paula Modersohn-Becker in Rijksmuseum Twente. In Enschede wordt in een tentoonstelling van circa vijftig schilderijen en werken op papier het verhaal van Paula Modersohn-Becker en haar kunst verteld.

Paula Modersohn-Becker (1876-1907) wordt, ondanks haar korte leven, beschouwd als één van de wegbereiders van het Duits expressionisme. Zij is met haar expressieve en ontroerende kunst van grote schoonheid tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor veel kunstenaars.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Naar Beeldengalerij Het Depot Wageningen

19 juli 2018

Op donderdag 19 juli kunt u mee met een rondleiding in Beeldengalerij Het Depot in Wageningen, uniek gelegen te midden van prachtige arboreta met uitzicht over het Rijnlandschap. De vaste collectie bestaat uit hedendaagse beeldhouwkunst van nationale en internationale kunstenaars. Daarnaast worden er thematentoonstellingen georganiseerd zoals nu 'De beeldhouwer ten voeten uit'. Een intrigerende titel die zowel letterlijk als figuurlijk kan worden opgevat. Beeldhouwers van wie werk in Het Depot aanwezig is blijken nog over andere talenten te beschikken. Zo zijn sommigen schilder, schrijver, componist, fotograaf, etser, tekenaar of architect. Het bijzondere van Het Depot is, dat de meeste kunstwerken aangeraakt mogen worden!

In combinatie met het arboretum een ideale mix van cultuur en natuur.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -