Een rondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen

29 oktober 2019

Dinsdag 29 oktober bezoeken we de tentoonstelling 'Licht in kleur - Edgar Fernhout' in Museum Kranenburgh in Bergen. Kunstcriticus en voormalig directeur van Stedelijk Museum Amsterdam Rudi Fuchs stelde een overzicht samen van het werk van Edgar Fernhout (1912 -1974), met bijzondere aandacht voor de jaren waarin deze door zijn vernieuwingsdrang in de voorhoede van de Nederlandse schilderkunst opereert. Verder leidt de gids ons langs werken uit de Bergense School.


 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 10 plaatsen beschikbaar -

Een bezoek aan Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten

22 oktober 2019

Op dinsdag 22 oktober bezoeken we Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13e eeuw. In de loop der eeuwen zijn er meer of minder ingrijpende verbouwingen geweest die hun sporen nog nalaten. Doordat Duivenvoorde in de loop der eeuwen nooit is verkocht maar altijd (met inboedel) is vererfd, is de bewonersgeschiedenis nog tastbaar in het kasteel aanwezig.

 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Bezoek aan de Tweede Kamer

16 oktober 2019

In 2020 zal het gebouw van de Tweede Kamer voor tenminste 5 jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan. Daarom organiseert Senia nogmaals en op 16 oktober echt voor de laatste keer, deze bijzondere rondleidingen  door dit unieke, belangrijke en bijzondere gebouw. Vanaf deze plaats is ons land al eeuwenlang bestuurd.

Het Binnenhof is een gebouwencomplex in het centrum van Den Haag. De stad die reeds lang het centrum is van de Hollandse en Nederlandse politiek. Het  ontstaan, gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden. Later werden zij in deze keuze opgevolgd door stadhouders en de Staten-Generaal van de Nederlanden, respectievelijk die van het Koninkrijk der Nederlanden, die deze locatie verkozen vanwege haar status als bestuurscentrum. 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Museum Het Schip en Sanatorium Zonnestraal

9 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober bezoeken we Museum Het Schip en de tentoonstelling over Zonnestraal, het wereldberoemde Hilversumse sanatorium. Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex ontworpen door architect Michel de Klerk. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School, een stroming in de bouw en sierkunst die zich over heel Nederland uitspreidde. Eerst krijgen we een rondleiding in en om het gebouw. Daarna vertelt de curator over de tentoonstelling 'Zonnestraal, Schip op de heide', over het beroemde Hilversumse sanatorium Zonnestraal. Tot slot bezoeken we de tentoonstelling individueel.


 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 7 plaatsen beschikbaar -

Een bezoek aan CODA Paper Art 2019 in Apeldoorn

4 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober gaan we naar Apeldoorn waar de tentoonstelling CODA Paper Art 2019 te zien is. Deze editie toont werken van 39 kunstenaars afkomstig van vijf continenten, die allen papier en karton als materiaal gebruiken. Heel verrassend om te zien wat er, behalve letters bedrukken, nog meer met papier gedaan kan worden.

 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 11 plaatsen beschikbaar -

Amsterdam, Rondleiding Oude Kerk

23 september 2019

De Oude Kerk is het oudste gebouw van Amsterdam, waarschijnlijk gesticht als een houten kapelletje in een gehucht aan de Amstel. Door de eeuwen zou het kapelletje uitgroeien tot de imposante kerk die nog steeds fungeert als Huiskamer van Amsterdam. Maar ook kwade tijden als die van de Beeldenstorm, worden in de Oude Kerk weerspiegeld. Met onze gids, Jan Broekhuizen, verkennen we op maandag 23 september dit bijzondere monument.


 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -