Lezing 'Van Goghs intimi' in het Noordbrabants Museum

13 december 2019

Op vrijdag 13 december organiseren we speciaal voor Senia een lezing voorafgaande aan een bezoek aan de bijzondere tentoonstelling 'Van Goghs intimi' in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. In deze tentoonstelling ontkracht het museum het gangbare beeld van de getormenteerde, eenzame kunstenaar en laat het zien dat Van Gogh ondanks zijn vaak moeizame relaties door zijn vrienden en familie zeer werd gewaardeerd als mens en als kunstenaar.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 3 plaatsen beschikbaar -

'Juwelen!', rondleiding door de Hermitage in Amsterdam

4 december 2019

Op woensdag 4 december kunt u mee met een rondleiding in de Hermitage Amsterdam door de tentoonstelling 'Juwelen! Schitteren aan het Russische hof.' Samen met de vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteert de Hermitage twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St. Petersburg.
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Een bezoek aan het Damesleesmuseum in Den Haag

18 november 2019

Op maandag 18 november brengen we een bezoek aan het Damesleesmuseum in Den Haag. Dit is een van de grootste particuliere bibliotheken in Nederland. Het Damesleesmuseum – een in die tijd gebruikelijke aanduiding van een bibliotheek – werd in 1894 door twaalf jongedames uit de 'betere kringen' opgericht. In die tijd hadden vrouwen geen toegang tot de vele (mannen-)leesgenootschappen. Het Damesleesmuseum voorzag dan ook in een behoefte. Momenteel heeft Het Damesleesmuseum circa 500 leden. Sinds 1974 kunnen ook mannen lid worden van de bibliotheek.

 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -