Het prachtige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum

26 juni 2019

Foto van voormalig sanatorium ZonnestraalOp woensdag 26 juni bezoeken wij het voormalig sanatorium Zonnestraal gelegen in de bossen van landgoed Zonnestraal op de grens van Hilversum en Loosdrecht. Dit icoon van de Nieuwe Zakelijkheid, of het Nieuwe Bouwen, is een schepping van de architecten Duiker en Bijvoet, geopend in 1928 als herstellingsoord voor de Amsterdamse diamantbewerkers.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 3 plaatsen beschikbaar -

Architectuurwandeling Den Haag

20 juni 2019

De Resident in Den HaagOp donderdag 20 juni organiseren we een stadswandeling in Den Haag. Tijdens de wandeling vertelt een gids ons over de internationale toparchitectuur in Den Haag,  wat er sinds de eeuwwisseling allemaal is gebouwd en hoe dat zo is gekomen. Wandel mee met een gids die ons meeneemt langs de architectonische hoogstandjes in dit gebied van Den Haag en beleef het van dichtbij!

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Excursie Kabbala, de kunst van de Joodse mystiek Amsterdam

12 juni 2019

Kabbala-aankondigingOp 12 juni organiseren we een excursie naar het Joods Historisch Museum Amsterdam. Op diverse locaties in het Joods Cultureel Kwartier wordt een omvangrijke tentoonstelling gepresenteerd over kabbala, de verzamelnaam voor een scala aan eeuwenoude mystieke joodse tradities die tot op de dag van vandaag van grote invloed zijn. Slechts weinigen weten wat kabbala eigenlijk inhoudt, en hoe deze mystieke tradities al eeuwenlang een rijke bron van inspiratie vormen voor velen, van vroege joodse mystici tot aan moderne en hedendaagse kabbalisten, kunstenaars, architecten, regisseurs en auteurs. Wat fascineert hen aan kabbala? En wat zien wij hiervan terug in hun werken?

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Bezoek aan Van Nellefabriek in Rotterdam

5 juni 2019

Op woensdag 5 juni brengen we weer een bezoek aan voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam. Dit gebouw, dat geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland, is alleen te bezichtigen met een groepsrondleiding.  

De fabriek van firma Van Nelle, ontworpen door Leendert van der Vlugt is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend toen het in 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard. Sinds de jaren negentig in de vorige eeuw is de productie van Van Nelle producten op deze locatie gestopt maar zijn de bedrijfsruimten in gebruik voor andere doeleinden.
 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 5 plaatsen beschikbaar -

Huygens’ Hofwijck

31 mei 2019

Beleef de Gouden eeuw door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens 

Als u met de trein vanuit Utrecht richting Den Haag reist ziet u ter hoogte van station Voorburg aan uw linker hand een bijzonder gebouw staan. Heeft u zich ook af gevraagd voor wie dit pareltje ooit gebouwd werd? Dit is de buitenplaats Hofwijck. Hofwijck werd  rond 1640 ontworpen door Constantijn Huygens (1596-1687 ) en Jacob van Campen (1596-1657). Constantijn liet het bouwen om even bij te kunnen komen van de Haagse politiek van z’n tijd.
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -