Senia in CoronatijdIn deze periode van maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is het een uitdaging om als lees- of luisterclub bij elkaar te komen. Toch is het juist nu belangrijk om elkaar in het oog te houden. Daarom geven wij u graag een aantal handvatten om elkaar (online) op te zoeken.
Online bijeenkomsten

Een online club houden is misschien voor sommigen een grote stap, maar toch een van de beste opties om uw boek- of muziekbesprekingen door te laten gaan.

Hebt u hulp nodig bij de stappen die u moet zetten om tot een online bijeenkomst te komen? Neem dan eens een kijkje bij Seniorweb: www.seniorweb.nl. Daar is een schat aan informatie te vinden speciaal gericht op ouderen die niet vanzelfsprekend de weg weten op de digitale snelweg. Het is mogelijk om 3 maanden gratis lid te worden en een 0800-nummer bellen als u hulp nodig hebt.
 

Tips voor online programma's

Een greep uit de programma's die te gebruiken zijn voor een online bijeenkomst:

Zoom
Jitsi
Skype
Google Meet


Handleidingen en documenten

Binnenkort plaatsen wij hier korte handleidingen voor de diverse programma's. Vooralsnog verwijzen we graag naar de uitgebreide uitleg op Seniorweb, bijvoorbeeld op deze pagina.

Bibliotheek Rijnbrink heeft een inspiratiedocument gemaakt voor leesclubs in corona-tijd dat we ook graag aanbevelen. Klik hier om het document te downloaden.

De werkgroep Muziek heeft een handleiding geschreven voor videobijeenkomsten van Senia Luistergroepen. Zo wordt het mogelijk om met beeld, geluid én muziekfragmenten virtueel samen te komen en de luisterwijzers te bespreken. U kunt de handleiding downloaden door op deze link te klikken.

Offline bij elkaar komen

Wilt u elkaar toch het liefst live in de ogen kijken en zijn uw leesclubleden daar ook voor in? Probeer dan creatief om te gaan met de mogelijkheden die er nog wèl zijn.

  • Maak gebruik van grote ruimtes waar u gemakkelijk op voldoende afstand van elkaar kunt praten, kom bijvoorbeeld in de bibliotheek samen.
  • Splits uw lees- of luisterclub in deze periode, zodat u met maximaal 4 personen bij iemand thuis kunt afspreken.
  • Zoek bij mooi herfstweer een geschikte buitenruimte op waar u elkaar kunt ontmoeten.