Kunt u het aan anderen aanraden? - Ervaringen van lezers

Ervaringen van lezers

Kunt u het aan anderen aanraden?

U kunt uw reactie mét uw naam vermelden - dan laat u deze staan. Of zónder uw naam - verander de naam dan in 'Anoniem' of 'Onbekend'.

Reacties

H.H. Brongers - Woltjer  |  3 december 2018
Prettig. Jammer dat te vaak iemand afhaakt
Frank Bakx  |  4 december 2018
Heel positief. Ik ben zeker meer gaan lezen. Jammer alleen dat de meeste leesclubs zo eenzijdig zijn samengesteld. Ook nu weer: het 8.000e lid van Senia is een vrouw uit een geheel vrouwelijke leesclub. Mijn ervaring is dat een gemengde samenstelling leidt tot breder én dieper gesprek over het boek. Senia zou geen unisex clubs meer moeten accepteren. En zo'n initiatief met migranten is geweldig.
A.L. Reijnhout  |  4 december 2018
Zeker meer gaan lezen, maar ook boeken die ik anders niet zou selecteren. Ook de discussies zijn heel soms heel verhelderend en wij hebben een vrij constante gemêleerde leeskring. Kan het iedereen aanbevelen.
Anoniem  |  5 december 2018
Er worden soms boeken gekozen die ik zelf niet zo gauw zou kopen. Dat verruimt mijn blik.
Het is ook leuk om te merken dat er meer mensen in filosofie geïnteresseerd zijn, ik heb weleens gedacht dat ik op een eilandje zat.
M. E. de Winter  |  5 december 2018
Het is heel fijn om na het lezen van een boek daarover na te praten in mijn filosofieleesgroep. Het maakt dat je net even dieper nadenkt over wat je gelezen hebt. Het is ook heel verrijkend om alle verschillende meningen te horen. En om af en toe boeken te lezen die je zelf niet zo snel uitgekozen zou hebben. We zitten nu in ons derde jaar en ik zou het niet meer willen missen.
W. Verheul  |  6 december 2018
Onze leesgroep bestaat nu ongeveer 2 jaar. Wij waren met 6 personen met een mooie genderverdeling: 3 vrouwen en 3 mannen. Helaas heeft een van de vrouwen wegens tijdgebrek af moeten haken, maar wij hebben goede hoop dat haar plaats binnenkort wordt opgevuld. Ik ben heel positief over onze leesgroep en over de ondersteuning van Senia. Vooral de gesprekken over de gelezen boeken zijn waardevol en helpen bij verdieping en verdere verwerking. Ook ik lees hierdoor filosofie boeken die ik anders zelf niet zo snel zou kiezen.
anoniem  |  7 december 2018
Dankzij onze geschiedenisleesgroep lees ik nu alle boeken uit. Geen weesboeken meer die rondslingeren. Discipline!
Claire  |  7 december 2018
Ik lees nog steeds boeken buiten mijn twee leesgroepen om. En dan merk ik dat ik het reuze jammer vind om die boeken niet in de groep te kunnen bespreken.
Helene  |  8 december 2018
Ik ben reeds jaren lid van twee leesgroepen en ik verheug me steeds weer om met de anderen een boek te bespreken. Soms zijn het boeken, die niet direct mijn keuze zijn , maar dan is er weer een interessante leeswijzer en de diverse reacties uit de groep dat maakt dat we weer een geweldig fijne bijeenkomst hebben en ik naar huis ga met de conclusie en voornemen om het boek nog eens te lezen.
Paula  |  9 december 2018
Het zet mij aan om zorgvuldig te lezen . Gedachtevorming door overleg met elkaar is een meerwaarde. Het vergroot je kennis. En het is altijd een gezellige middag met de leesgroep .
Frances  |  9 december 2018
Het fijne aan de leesgroep vind ik de diversiteit in verbondenheid.
Vanuit verschillende invalshoeken kijken we naar een boek en bespreken we onze bevindingen.
We overwegen met elkaar de verschillende denkbeelden en dat ervaar ik als leerzaam.
Afdoende leren we elkaar beter kennen en dat versterkt het groepsgevoel.
Tineke  |  10 december 2018
Ik verheug me altijd erg op de bijeenkomsten van onze leesclub. Vonden de anderen het boek net zo indrukwekkend als ik, of net zo wijdlopig en traag als ik........... Verrassend hoe verschillend mensen een boek beoordelen. Atlijd leuke discussies, nieuwe inzichten. Vaak denk ik: dit boek toch nog maar een keer lezen. Fijne ondersteuning door de leeswijzers van Senia.
Pieter Visser  |  13 december 2018
Sinds 1974 leid ik een leesgezelschap van acht leden. Wij komen van september tot juni iedere maand bij elkaar (10 keer per jaar) en lezen dan een boek uit de Nederlandse literatuur. Inmiddels hebben we meer dan vierhonderd boeken gelezen. Het gezelschap bestaat uit dames, van wie sommige al sinds 44 jaar lid zijn, een enkele keer is er iemand door verhuizing (of overlijden) vertrokken en is er een nieuw lid bijgekomen. Omdat ik Nederlands heb gestudeerd, is mij gevraagd het gezelschap te leiden. We behandelen iedere maand eerst alle literaire nieuwtjes en daarna het gelezen boek. Inmiddels zijn we van een groep jonge lezers tot een groep oudere lezers geworden, maar nog steeds lezen we met veel plezier zo recent mogelijk verschenen Nederlandstalig literair werk.
Log in om een reactie te plaatsen